Turisticka agencija Nikolic Prevoz Alpinatours
Jednodnevni izlet Rumunija
TEMIŠVAR
 
TEMIŠVAR (rumunski: Timişoara) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.
1. dan (nedelja) 07.10.2018
Polazak iz Zaječara u 04.00h, parking ispred Interexa. Vožnja ka Negotinu radi priključenja putnika iz Negotina (parking Pedagoške akademije, u 05.00h). Polazak iz Kladova u 06:00h, ispred poslovnice Nikolić Prevoza. Vožnja do granice i zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja arh. László Székely); Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Slobodno vreme za individualnu šetnju, obilazak tržnog centra Iulius mall i oko 19 časova polazak ka Kladovu, Negotinu i Zaječaru. Dolazak u kasnim večernjim časovima.
 

Cena: 2.490,00 RSD

Temisvar Temisvar Temisvar
 Preuzmite PDF sa svim informacijama o putovanju 


   
Letovanje 2014              
GRČKA
Paralija, Kasandra, Tasos, Krf...
CRNA GORA
Budva, Petrovac, Igalo, Bečići..
BUGARSKA
Sunčev breg, Nesebar, Pomorije...
TURSKA
Kušadasi, Marmaris, Alanja...
EGIPAT, TUNIS
Šarm el Šeik, Hurgada, Souse...
ŠPANIJA, ITALIJA
Costa Brava, Lido di Jesolo...
Zimovanje 2013-2014              
SRBIJA
Kopaonik, Stara planina, Tara...
BUGARSKA
Bansko, Borovec, Pamporovo..
FRANCUSKA
Val Thorens, Alpe de Huez, Les 2 Alpes, ...
AUSTRIJA
Zell am See, Bad Kleinkirchheim, Kicbil...
ITALIJA
Livigno, Sestrieres, Madonna di Campiglio...
SLOVENIJA
Mariborsko Pohorje, Kranjska Gora, Rogla
Evropski gradovi putovanje              
BEČ
BUDIMPEŠTA
ISTAMBUL
PRAG
LISABON
MILANO
RIM
VENECIJA
DVORCI BAVARSKE
                     
                     

Ogranak Negotin:
TA ALPINA TOURS NEGOTIN

12. Septembar 38, 19300 Negotin
Telefon: 019/ 545 324

n.alpinatours@gmail.com

Ogranak Zaječar:

Hajduk Veljkova 5, 19000 Zaječar
Telefon: 019/ 429 165

nikolicprevoz.za@gmail.com

 

Ogranak Kladovo:

Prvog maja br 1, 19320 Kladovo
Telefon: 019/ 801-887

nikolicprevoz.kl@gmail.comOpšti uslovi putovanja


Saglasnost

 

Turisticka agencija Nikolic prevoz


 


Sertifikat Privredne komore Srbije

 

 

Jedini u Timočkoj Krajini

Nikolić Prevoz doo poseduje autobuse visoke turističke klase opremljene klima uređajima... Jedini smo registrovani prevoznik sa svim stanicama u Timočkoj Krajini.

Sigurnost pre svega

Nikolić Prevoz doo ističe se visokim kvalitetom usluge po najvišim standardima, zadovoljavajući evropske norme za prevoz dece.